Kişisel Bilgiler

TAHİR TURAL
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı

Özgeçmiş

Tokat ili Sulusaray ilçesinin Alanyurt köyünde 01.01.1967 yılında doğdum. İlkokulu köyümde okudum. Daha sonra 1 yıl Tokat Merkez Kur’ân Kursunda okudum. İstanbul Bakırköy İmam-Hatib Lisesine kayıt oldum. Orta bölümünü bitirdikten sonra lise bölümünü Tokat İmam-Hatib Lisesinde tamamladım. İmam-Hatibi bitirdikten sonra da Şam da Mahedu’l-Fetihte bir yılı aşkın çeşitli dersler aldım. 1985 yılında Medine İslam Üniversitesine kayıt yaptırdım. 1989’da üniversiteyi bitirdikten sonra askerlik görevimi tamamladım. İlkokuldan itibaren üniversiteyi bitirinceye dek muhtelif alimlerden alet ve ali ilimlerde muhtelif dersler okudum. Özellikle Medine de Muhammed Avvame, Zeynelabidin Ferazi ve İsmail Kurdi gibi tanınmış alimlerden fıkıh, usul, tefsir ve hadis dersleri aldım. 1992 yılında Bingöl İli Karlıova İlçe Müftüsü olarak atandım. 02.09.1994’de Balıkesir Marmara İlçe Müftülüğüne atandım. 26.01.1995 yılında da Balıkesir Dursunbey İlçe Müftülüğüne atandım ve orada on yıl görev yaptım. 27.08.2004 yılında da Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanlığına atandım.