Cami müştemilatında bankamatik kurulmasının dini hükmü nedir?

Camiler İslam’ın önemli bir şeair-i diniyesidir. Bu bakımdan camilerin her türlü maddi ve manevi kirden temiz tutulması gerekmektedir. Dolayısıyla camiler ve müştemilatı amacına uygun kullanılmalı, maddî ve manevî dokusuna zarar verecek tasarruflardan uzak durulmalıdır.
Bu bağlamda faizli bankalara ait bankamatik cihazları her ne kadar çoğunlukla maaş çekme, borç ödeme gibi meşru işlemlerde kullanılsa da bu cihazlarda faizli işlemler de yapılabilmektedir. Öte yandan bu cihazların üzerinde yer alan faizli bankalara ait simgelerle, bağlı bulunduğu kuruluşların tanıtımı da yapılmaktadır.
Bu sebeple İslam’ın en önemli sembollerinden biri ve Allah adına vakfedilmiş mekânlar olan camilerin müştemilatına faizli işlemler yürüten kuruluşlara ait bankamatik cihazının konulması uygun değildir.

En Son İncelediklerim