Kişisel Bilgiler

Dr. Ahmet GELİŞGEN
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı

Özgeçmişi

• 1965 yılında Afyonkarahisar’ın Saraydüzü Köyü’nde doğdu.
• Merkez Saraydüzü Köyü’ndeki İlköğreniminden sonra 1982 yılında Afyon İmam Hatip Lisesi’ni birincilikle bitirdi.
• 1982 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Makine Mühendisliği’nde tahsiline devam etti.
• 1984 yılında kaydolduğu Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1989’da ikincilikle mezun oldu.
• 1985 yılında ve 1990 yılı başında Konya’da imam-hatiplik yaptı.
• İlahiyat Fakültesi öğrencilik yıllarında yaz aylarında Konya’da Kur’an Kursu Öğreticiliği yaptı.
• 1990-2000 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak yurdun çeşitli yerlerinde ilçe müftülüğü ve vaizlik yaptı.
•  Müftülük ve vaizlik öncesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Antalya Eğitim Merkezi’nde altı aylık “Müftülük-Vaizlik Hizmet Öncesi Eğitim ve İhtisas Kursu”nu; 6-7 yıl müftülük ve vaizlik görevinden sonra ise, 1998’de iki yıllık Konya - Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ni bitirdi.
• 1993’de, İslam Hukuku Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.
• 2004 yılında, İslam Hukuku Anabilim Dalında doktorasını tamamladı.
• 1998 yılında, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığı sınavını Türkiye birincisi olarak kazandı ve 2000 yılında bu göreve atandı.
• Bilgisayar ve kişisel gelişim gibi çeşitli dallarda sertifikalar aldı.
• 2012 yılı Haziran ayında, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığı’ndan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda Bakanlık Müşavirliği görevine nakloldu.
• Türkiyemiz’de Başkanlık sistemine geçilmesinden sonra çıkan 703 no’lu KHK ile yapılan kamu yönetimi düzenlemesi sonucunda Bakanlık Müşavirliklerinin kaldırılmasıyla, aynı kararname uyarınca, Eylül-2018’de eski görevi olan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığına tekrar atandı ve halen bu görevini sürdürmektedir.
• İyi derecede Arapça (KPDS: 78) ve Almanca (ÜDS: 75) bilmektedir.
• Çeşitli konularda bilimsel çalışmaları vardır. 100’den fazla ilmi ve irşadi yazısı da kendi özel web sitesinde yayımlamıştır.
• Diyanet İşleri Başkanlığı “Dini Kavramlar Sözlüğü” içeriğinde yer alan hadis ve hadis usulü kavramları yazarıdır.
• DİB tarafından yayınlanan “Kur’an’dan Öğütler” adlı iki ciltlik çalışmada, 16. cüz bağlamında kıssalardan öğütleri kaleme almıştır.
• Evli ve iki çocuk babasıdır.