Başkanlığımızın, dini konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu gıdalarda ve ilaçlarda; tüketilmesi mahzurlu olabilecek bazı katkı maddelerinin dinî yönüne ilişkin sorunlara çözüm önerileri bulmak, katkı maddeleri ile ilgili güncel bilimsel gelişmelerden haberdar olmak ve alan uzmanlarıyla görüş alış-verişinde bulunmak üzere “Dînî Hükmü Açısından Gıdalardaki ve İlaçlardaki Katkı Maddeleri” başlıklı bir çalıştay gerçekleştirmiştir.
17-18 Nisan 2019 tarihleri arasında Ankara “Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde” gerçekleştirilen ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş’in selamlama konuşmasıyla başlayan çalıştayda;
“Menşei İtibariyle Gıdalardaki Katkı Maddeleri”
“Etkileri Açısından Gıdalardaki Katkı Maddeleri”
“İlaçlardaki Katkı Maddeleri”
“Fermante Gıdalar ve Alkolda Çözülen Katkı Maddeleri” başlıklarında oturumlar yapılarak tartışmalı meseleler hem bilimsel hem de fıkhî açıdan ele alınmıştır.
Din İşleri Yüksek Kurulu Üye ve Uzmanları ile birlikte söz konusu çalıştaya Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TSE, Helal Akreditasyon Kurumu gibi sahada alanla ilgili hizmet sunan kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra İlahiyat, Tıp ve Gıda Mühendisliği Fakültelerinden ilim ve bilim adamları iştirak etmiştir.