Kişisel Bilgiler

NURETTİN MUHTAR ACAR
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi

Özgeçmişi

1965 yılında Erzincan ili Çayırlı İlçesinde doğdu. Aslen Trabzon Çaykaralıdır. 1985 yılında Bursa İmam Hatip Lisesinden, 1989 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı fakültede İslam Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. 1988-1996 yılları arasında Bursa’da bir müddet müezzin kayyım ve daha sonra imam hatip olarak görev yaptı.
1988 yılında İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinden mezun oldu. Aynı yıl Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezine öğretmen olarak atandı. 2008 yılına kadar devam eden Eğitim Merkezi Öğretmenliği süresince Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Fıkıh Gurubu (Fıkıh Klasik Metinler, Fıkıh Usulü, Makasıdu’ş-Şeria, Mecelle Kaideleri, Güncel Fıkıh Problemleri, Aile Hukuku, Eşya Hukuku ve İslam Miras Hukuku (Feraiz)) derslerini okuttu.
2008 yılında Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü olarak atandı ve bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü. 2015 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi olarak atandı. 2017 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri olarak atandı. 3 Kasım 2023'te Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğine atandı.
Evli ve beş çocuk babası olan Acar, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

 Görüntülü Cevaplar  Sıkça Sorulanlar  Dini Bilgiler  Soru Sor
 Konular