Kişisel Bilgiler

Cemil MERİÇ
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı

Özgeçmişi

Cemil Meriç, 1984 yılında Yozgat-Sorgun’da doğdu. 1995 yılında Yozgat İmam Hatip Lisesi’ne başladı. İmam-Hatip olarak görev yapan babasının Yozgat-Akdağmadeni ilçesine tayin olması sebebiyle Akdağmadeni İmam Hatip Lisesi’ne kaydolup 2001 yılında buradan mezun oldu. 2001 yılında Konya-Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne başladı. Konya’da bulunduğu süre zarfında değişik hocalardan Arapça ve İslami İlimler dalında dersler aldı. 2005 yılında İlahiyat Fakültesi’nden mezuniyetini tamamladı. 2005 yılında Sivas-Yıldızeli ilçesi Cumhuriyet Köyü’ne İmam-Hatip olarak atanarak Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görevine başladı. Burada 4 yıl İmam-Hatiplik görevinde bulundu. 2009 yılında Kayseri Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde İhtisas Kursuna başladı. 2011 Yılında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans ders dönemini tamamladı. 2012 yılında Kayseri Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinde İhtisas Kursunu tamamlayarak mezun oldu. O3.09.2012 Tarihinde Van-Merkez Cezaevi Vaizi olarak göreve başladı. Yaklaşık iki buçuk yıl kadar bu görevine devam etti. 30.04.2015 tarihinde Bitlis-Mutki İlçe Müftüsü olarak atandı. 27.06.2018 tarihine kadar 3 yıl bu göreve devam etti. 05.07.2018 tarihinde Yozgat-Aydıncık İlçe Müftüsü olarak atanarak 29.04.2019 tarihine kadar ilçe müftülüğü görevine devam etti. 02.05.2019 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı olarak atandı. Halen bu görevine devam edip; Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalında Yüksek Lisans çalışmasına devam etmekte ve Arapça bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.