Kişisel Bilgiler

Esma ERTEN
Diyanet İşleri Uzmanı

Özgeçmişi

Konya-Ereğli’de doğdu. Konya- Ereğli İmam Hatip Lisesi ve ardından Selçuk Üniversitesi (Necmeddin Erbakan) İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Yakub Han Kaşgarî'nin Tuhfetü'l-İhvân Fî Ma'rifeti Sırr-ı İhâta-i Yezdân İsimli Eseri ve Tahlili” isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2004 yılında Muş il Vaizi atanarak görev hayatına başladı. Muş, Konya, Gaziantep’te vaizlik, Gaziantep İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürlüğü, Gaziantep İl Müftü Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Denizli İl Müftü Yardımcısı iken atandığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanlığı’nı 19.02.2018- 29. 03. 2023 tarihleri arasında devam ettirdi. Halen Din İşleri Yüksek Kurulu’nda Diyanet İşleri Uzmanı olarak görev yapmakta olup, evli ve iki çocuk annesidir.