Kişisel Bilgiler

Durmuş Reğaip YILMAZ
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı

Özgeçmişi

1978 yılında Adana-Karaisalı ilçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Karaisalı'da tamamladı. 2001 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Fakültede okurken hafızlığını da tamamladı. 2007 yılında Malatya'nın Darende ilçesi Başkaya Köyü Camii’nde imam-hatip olarak memuriyete başladı. 2011 yılında İstanbul-Pendik Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun oldu. İhtisas eğitiminden sonra Beyoğlu Müftülüğüne bağlı Hoca Ali ve Bereketzade Ali Efendi Camilerinde bir yıl süren imam-hatiplik görevinde bulundu. Ardından Ordu'nun Kabataş ilçesinde bir yıl süreyle ilçe vaizliği yaptı. 2013 Eylül ayında Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığına atandı. Bu görevine devam ederken hazırladığı “İslam Hukukunda Nikâhta Aleniyet” adlı uzmanlık teziyle Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığına başladı. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı İslam Hukuku Bilim Dalında “Eşbâh ve Nezâir Literatürü: İbn Nüceym ve Suyûtî Örneği” başlıklı tez çalışmasıyla 01.06.2016 tarihinde yüksek lisansını tamamladı. Evli ve iki çocuk babası olan YILMAZ, Arapça bilmektedir.