/ Cumhuriyetin 100. Yılında Fetva Hizmetleri
Cumhuriyetin 100. Yılında Fetva Hizmetleri

Kurulumuz tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulduğu günden günümüze fetva hizmetleri ve Din İşleri Yüksek Kurulu'nun hizmet ve faaliyetlerinin ele alındığı "Cumhuriyetin 100. Yılında Fetva Hizmetleri" konulu bir panel düzenlendi.

07/05/2024 Salı günü saat 14.00'te  Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonunda gerçekleştiren panel Kur’an Kerim tilaveti ile başladı. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman HAÇKALI’nın açılış konuşması akabinde Doç. Dr. Halil ALTUNTAŞ “Din İşleri Yüksek Kurulu’nun Tarihçesi”, Dr. Ekrem KELEŞ “Din İşleri Yüksek Kurulu’nun Fetva Usûlü” Dr. Fatih Mehmet AYDIN ise “Din İşleri Yüksek Kurulu’nun Günümüz Fetva Hizmetleri" hakkında kapsayıcı bilgiler verdiler.

Toplantıya Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İŞLİYEN, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman KAAN, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin KAHRAMAN, Din İşleri Yüksek Kurulu Üye ve Uzmanları, İlçe Müftüleri, Ankara İl ve İlçe Müftülükleri bünyesinde farklı ünvanlarda görev yapan çok sayıda personel ile panele ilgi duyan vatandaşlarımız katıldı.