Din İşleri Yüksek Kurulu Bölge/İl Toplantılarından Üçüncüsünü Erzurum’da Gerçekleştirdi : Din İşleri Yüksek Kurulu : Dini Bilgilendirme Platformu
/ Din İşleri Yüksek Kurulu Bölge/İl Toplantılarından Üçüncüsünü Erzurum’da Gerçekleştirdi

Din İşleri Yüksek Kurulu Bölge/İl toplantılarından üçüncüsünü 19-20 Eylül 2024 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirdi

Din İşleri Yüksek Kurulu, kurul toplantılarından bazılarını, taşra ile buluşmak ve bir çok faaliyette bulunmak üzere bir yıldan beri illerde yapmaktadır. Kurul illerde gerçekleştirdiği kurul toplantılarından üçüncüsünü Erzurum İl Müftülüğü ve Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Erzurum’da gerçekleştirdi.

Bu faaliyet bağlamında; Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde seminerler; TV ve Radyo programları, merkezi camilerde vaazlar, gençlere yönelik konferanslar, il müftülüğünde panel, Kurul faaliyetleri hakkında bilgilendirme toplantıları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile buluşma ve İlâhiyat Fakltesinde Konferans gibi bir dizi faaliyet gerçekleştirildi.

Bu bağlamda:

19 Eylül 2024 Perşembe günü ve 20 Eylül 2024 Cuma günü sabah namazı buluşması yapıldı.

19 Eylül Perşembe günü Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde Din İşleri Yüksek Kurulu Haftalık Olağan Toplantısı icra edildi.

19 - 20 Eylül Perşembe ve Cuma günlerinde Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde kursiyerlere yönelik olarak Kurul üyelerimiz tarafından on farklı konuda seminer verildi.

19 Eylül Perşembe günü öğleden sonra Erzurum İl Müftülüğü’nde Kurul üyelerimiz ile birlikte Erzurum ve merkez İlçe Müftülükleri Personeli (İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaiz ve Vaizeler, Uzmanlar ve Personeli) ile Fetva ve İrşat Çalıştayı yapıldı.

19 Eylül Perşembe günü öğleden sonra Kurul üyelerimiz Palandöken Yenişehir Kız Kuran Kursu ve Yakutiye Aziziye Erkek Kuran Kursu öğrencilerine “Dijitalleşmenin Hayatımıza Etkileri”, ⁠”Sosyal Medya ve İletişim Ahlâkı”, “Gençlerle İletişimde Öne Çıkartılması Gereken Beceriler” ve “Kötülük Problemi” konularında seminerler verildi.

19 Eylül Perşembe günü Kardelen TV’de; 20 Eylül Cuma günü Erzurum TRT Bölge Müdürlüğü’nde canlı radyo programı yapıldı.

20 Eylül Cuma günü Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ziyaret edildi ve ardından İlahiyat Fakültesi’nde Kur’ân-ı Kerim Meâli  konusunda öğretim üyelerine yönelik bir konferans gerçekleştirildi.

20 Eylül Cuma günü Erzurum İl Müftülüğü’nün belirlediği on ayrı camide Kurul üyelerimiz tarafından Cuma vaazı ve irşat hizmeti verildi.

20 Eylül Cuma günü öğleden sonra Erzurum Karakaya Tepeleri’nde (Yükseklik=3.170m) Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) sahasına yerleştirilmiş olan teleskop ve ASC (All Sky Camera) isimli cihazlar hakkında Kurul üyelerimize bilgilendirme yapıldı.

20 Eylül Cuma günü, Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde görev yapan Eğitim görevlilerimizle toplantı gerçekleştirildi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Bölge/İl toplantıları, bu bağlamdaki zengin faaliyet içeriği ile bundan sonra da devam edecektir.